Lufthansa i jej nowy catering pokładowy

Lufthansa i jej nowy catering pokładowy

Od 2021r. na rejsach krótko- i średniodystansowych Lufthansa wprowadziła nową koncepcję gastronomiczną Onboard Delights, oferując pasażerom Klasy Ekonomicznej szeroki wybór wysokiej jakości posiłków i napojów. Jako partnera cateringowego linia lotnicza wybrała młody start-up dean&david oraz tradycyjną monachijską firmę Dallmayr.

Ta urozmaicona, wysokiej jakości oferta kulinarna będzie dostępna na rejsach trwających co najmniej 60 minut.

W menu znajdzie się m.in. kompozycja z łososia i awokado, sałatka falafel tahini, porcja chrupiącego kurczaka z warzywami czy kanapka z kurczakiem sweet chilli. Uzupełnieniem oferty będą ciasta i przekąski. Ceny posiłków i przekąsek będą wahać się od 2 do około 12 euro, a menu będzie aktualizowane co trzy miesiące.

W ofercie nie zabraknie również dużego wyboru napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Na przykład butelka soku pomidorowego lub soku pomarańczowego będzie dostępna za 3 euro, podobnie filiżanka kawy lub herbaty. Na wszystkich rejsach w Europie butelka wody i mała czekoladowa niespodzianka będą serwowane bezpłatnie - niezależnie od tego, ile trwa lot.

Oprócz zadowolenia pasażerów dla Lufthansy bardzo ważny jest również temat odpowiedzialności za środowisko. Dlatego do pakowania używane są niemal wyłącznie materiały ekologiczne. Ponadto kładziony jest nacisk na mniejsze marnowanie żywności, dzięki lepszemu dopasowaniu oferty i produkcji do potrzeb.

Lufthansa ma nadzieję, że nowa oferta cateringowa Onboard Delights, dostępna w Klasie Ekonomicznej na trasach europejskich spotka się z uznaniem pasażerów.